ACTUEEL

Vakbond wil met petitie Wmo stoppen

Vakbond FNV doet in een brief aan de Eerste Kamer een dringende oproep om de overheveling van zorgtaken in de vorm van de Wmo naar de gemeenten uit te stellen. Ook roept FNV-voorzitter Ton Heerts zaterdag samen met Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV, alle Nederlanders op om een brede zorgpetitie te ondertekenen.

“De race is nog niet gelopen”, gelooft Heerts. “Sommige mensen in Den Haag doen alsof de enorme bezuinigingen en veranderingen in de zorg een feit zijn. Maar dat is nog niet waar. De Eerste Kamer mag deze wet niet zomaar laten passeren. Het dreigt helemaal mis te gaan in de zorg. Het aantal ontslagen is nauwelijks bij te houden. Kijk naar de onrust bij ouderen en gehandicapten over de verzorgingshuizen die sluiten, en hoe oneerlijk deze ingreep is, omdat de thuiszorg ook wordt afgebroken. Kijk naar de zorgen van familieleden. Lees de kritische rapporten van de Consumentenbond, het SCP en al die andere instanties. De Eerste Kamer mag niet wegkijken.”

De Eerste kamer debatteert op 7  en 8 juli over het wetsvoorstel voor de Wmo 2015. Om de burger te mobiliseren is de vakbond een petitie gestart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top