ACTUEEL

LPGGz: ‘CIZ-kantoren zijn traag en slordig’

Het meldpunt 'Meld je zorg' heeft de afgelopen maanden van ruim honderd mensen klachten ontvangen over het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Vanaf juni is het maandelijkse aantal klagende personen toegenomen. Dat blijkt uit de tussenstand die het Landelijk Platform GGz (LPGGz) maandag bekend heeft gemaakt.

Klachten over bureaucratie

Het LPGGz vindt de uitkomsten zorgelijk. De meeste klachten gaan over de bureaucratie bij het centrum, de lange ingewikkelde formulieren die moeten worden ingevuld, onduidelijkheid, onzekerheid en de nare manier van bejegening. CIZ-kantoren werken volgens klagers traag en slordig. “Mensen met een psychische aandoening zijn vaak niet in staat om onder tijdsdruk de complexe formulieren in te vullen,” aldus directeur Marjan ter Avest van LPGGz. Zij wil snel maatregelen en wil met het CIZ om de tafel. “Het kan en moet zorgvuldiger.”

Het CIZ bestaat al enkele jaren. Het centrum bepaalt of mensen in aanmerking komen voor zorg uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Lees het tussentijdse rapport van het LPGGz. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top