Tech

Microsoft lauwert vijf Health Partners

Microsoft lauwert vijf Health Partners

Microsoft heeft vijf IT-bedrijven de jaarlijkse Microsoft Health Partner Awards 2014 toegekend. Met de prijs wil Microsoft de inzet van nieuwe technologie en het vermogen tot innoveren prikkelen.

“Er vindt in de zorg een verschuiving plaats in een tempo dat we de afgelopen 30 jaar niet hebben gezien”, licht André Piso, Business Development Manager Health van Microsoft Nederland, de achtergrond van de awards toe. “Onder druk van de economische omstandigheden heroverwegen zorginstellingen hoe zij hun diensten succesvol kunnen leveren. Zorginstellingen moeten meetbaar waarde leveren aan de veranderende rol van de consument in de zorg. Dit vergt scherp begrip en actieve betrokkenheid  van alle stakeholders, inzet van nieuwe technologie en het vermogen tot innoveren.”

Innovatief platform

Innovator of the Year is volgens Microsoft IT-dienstverlener Winvision, dat een innovatief platform gelanceerd heeft voor de zowel de jeugdhulp als de gemeenten in Nederland. WinCare maakt niet alleen volledig gebruik van het Microsoft Cloud platform, maar weet een centrale cliëntregistratie- en een cliëntvolgsysteem te integreren met een portaal en een mobiele tablet app voor hulpverleners.

Daarnaast prijst Microsoft Winvision voor de betrokkenheid bij het ontwikkelen van een telefonie-oplossing voor ziekenhuizen waarbij het mogelijk is om een groot aantal processen in de zorg te verbeteren. Ieder bed wordt een “contact center” waardoor de patiënt echt centraal komt te staan. Ook is een “artsendashboard” op een Windows tablet ontwikkeld.

Toekomstbestendig

Solution Partner of the Year is software-leverancier ChipSoft. ChipSoft is Microsoft-partner sinds de oprichting in 1986 en groeide sindsdien uit tot de Nederlandse marktleider van ZIS/EPD-leveranciers. Met HiX heeft ChipSoft volgens Microsoft “een innovatief en toekomstbestendig” ZIS/EPD ontwikkeld dat volledig gebruikmaakt van Microsoft-technologie. HiX is met name “uniek” doordat het één EPD biedt dat de gehele zorgketen ondersteunt, van ziekenhuis tot huisartsenpraktijk , ggz-instelling en verpleeg- en verzorgingshuis.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van HiX is geweest dat de oplossing beschikbaar moet zijn dáár waar de zorg geleverd wordt. Dit betekent dat zorgverleners met HiX op elk gewenst device kunnen werken, of dit nu een pc, laptop, smartphone of tablet is. Ook biedt HiX in de vorm van patiëntportalen en apps de  mogelijkheid om patiënten nauwer te betrekken bij hun eigen zorgproces.

Andere prijswinnaars zijn BRAIN FORCE (System Integrator of the Year), Agile Software (Licensing Partner of the Year) en Wortell (Cloud partner of the Year).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top