ACTUEEL

Atrium MC kent problemen bij nieuwbouw

Het Atrium Medisch Centrum heeft een pauze ingelast voor een aantal onderdelen van de nieuwbouw van het Limburgse ziekenhuis. Deze “adempauze” is volgens het ziekenhuis nodig omdat er “een aantal onvoorziene financiële tegenvallers” bij het bouwprogramma aan het licht zijn gekomen. Dit meldt het ziekenhuis in een verklaring op de website.

Het ziekenhuis reageert daarmee op berichtgeving van De Limburger/Limburgs Dagblad, waarin gemeld wordt dat het ziekenhuis afstevent op een tekort van 20 miljoen euro op een bouwbudget van 154 miljoen. De krant stelt dat zes operatiekamers mogelijk niet allemaal ingericht zullen worden en dat er gekeken gaat worden naar het aantal intensive care bedden en dialyseplaatsen. Waarbij ook gekeken wordt naar fusiepartner Orbis.

Voldoende capaciteit

Het ziekenhuis bestrijdt de berichtgeving van de krant en stelt dat de krant “een scenario beschrijft dat juist door het tijdig constateren van de financiële tegenvallers wordt voorkomen.”  Ook laat het ziekenhuis weten dat er voor dialysepatiënten hoe dan ook voldoende capaciteit en privacy overblijft en dat patiënten niet overgeplaatst naar Sittard-Geleen.

Atrium MC is al jaren bezig met de nieuwbouw en renovatie van het ziekenhuis. In november 2011 kwam de financiering rond. Het bouwproject wordt gefinancierd door een bankenconsortium dat bestaat uit ING, Rabobank en BNG. Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw verder kan gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top