ACTUEEL

VGZ sluit eerste inkoopcontracten 2015

Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ heeft met diverse aanbieders van medisch-specialistische zorg overeenstemming bereikt over de inkoop van zorg voor 2015. “Ongebruikelijk vroeg”, aldus VGZ in een persbericht.

Coöperatie VGZ denkt dat de vroege contractering mede te danken is aan de groeiende hoeveelheid kwaliteitsinformatie. Doordat VGZ hier de afgelopen jaren doelbewust in heeft geïnvesteerd, heeft de zorgverzekeraar een steeds beter beeld van medisch-inhoudelijke kwaliteit, patiëntervaringen en kosten, met vroege contractering als gevolg.

“De laatste jaren is er steeds meer kwaliteitsinformatie beschikbaar over geleverde zorg in Nederland”, zegt  Jeanette Horlings-Koetje, directeur Zorginkoop Medisch-Specialistische Zorg bij Coöperatie VGZ. “Wij baseren onze zorginkoop op die gegevens over medische kwaliteit, patiëntbeleving en doelmatigheid. “

Vroege start

Dit jaar startte Coöperatie VGZ in april met het inkopen van medisch-specialistische zorg voor 2015. Daarmee denkt VGZ alle consumenten in november volledig en juist te kunnen informeren over de gecontracteerde zorgaanbieders en de ingekochte zorg. Het aantal zorgaanbieders waarmee Coöperatie VGZ overeenstemming heeft, stijgt snel dankzij deze vroege start, aldus VGZ.

De eerste aanbieder van medisch-specialistische zorg waarmee Coöperatie VGZ overeenstemming bereikte, was Kliniek ViaSana, gespecialiseerd in orthopedische zorg. Opvallend, want zelfstandige klinieken hebben zich de afgelopen jaren herhaaldelijk kritisch uitgelaten over het inkoopbeleid van de zorgverzekeraars. Deze zouden zich te veel richten op de ziekenhuizen en te weinig oog hebben voor ZBC’s. “Voor ons is deze overeenkomst met VGZ een bevestiging van onze visie om uitstekende en tevens betaalbare orthopedische zorg te leveren”, reageert algemeen directeur Johan de Bruin. “We zijn blij dat VGZ dit ook onderkent.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top