ACTUEEL

'Patiëntveiligheid Diakonessenhuis gewaarborgd'

De veiligheid van patiënten van het Diakonessenhuis was en is gegarandeerd. Dat stelt het ziekenhuis in reactie op de berichtgeving over de problemen bij het Utrechtse ziekenhuis. Het aantal calamiteiten dat in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden wijkt niet af van de aantallen die in vergelijkbare ziekenhuizen plaatsvinden, aldus het ziekenhuis.

Zaterdag 19 juli kwam de NOS naar buiten met het bericht dat de raad van bestuur en de medische staf van het Diakonessenhuis met elkaar overhoop liggen en dat in het ziekenhuis een angstcultuur heerst. De ziekenhuisleiding heeft in mei dit jaar een brief naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg gestuurd om de problemen aan te kaarten.

Werkwijze

In het statement van de raad van bestuur van het ziekenhuis staat dat er geen enkel verschil van inzicht bestaat over de veiligheid van patiënten. “Het verschil van inzicht tussen de raad van bestuur en het bestuur medische staf gaat over het feit en de wijze waarop de raad van bestuur de Inspectie zelf via een brief op 13 mei heeft geïnformeerd over tekortkomingen in de organisatie en over de manier waarop verbeteringen worden ingevoerd en over de planning daarvan. (…) De raad van bestuur erkent dat in de brief van 13 mei jl. aan de Inspectie teveel voorbij is gegaan aan het feit dat de medische staf zich hierdoor gepasseerd voelt. Dat heeft begrijpelijk tot negatieve gevoelens bij de medische staf geleid. Dat dit anders had gemoeten erkent de raad van bestuur.”

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft 18 juli een bezoek gebracht aan het nieuwe operatiecomplex van het Diakonessenhuis. Het ziekenhuis stelt dat de beoordeling van de IGZ prima was, waarbij wel enkele verbeterpunten naar voren zijn gekomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top