ACTUEEL

NutsOhra investeert 12 miljoen in innovatie

Fonds NutsOhra stelt 12 miljoen euro beschikbaar om innovaties in de ouderenzorg aaan te jagen. De subsidie maakt onderdeel uit van het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ dat binnenkort van start gaat.

Het programma richt zich op zelfstandig wonende alleenstaande ouderen met één of meer beperking. Het programma beoogt met name deze groep langer zelfstandig te laten wonen. “Deze groep ouderen is echt kwetsbaar, het zorgaanbod verschraalt”, zegt directeur Ann Kusters. “Wij denken dat vernieuwing nodig is op diverse gebieden zoals zelforganisatie, inzet van de omgeving, langer fit blijven, wonen en technologie. Om tot niet-traditionele oplossingen te komen, is het nodig om te experimenteren, nieuwe samenwerkingsverbanden en ondernemingsvormen te ontwikkelen. Het aanjagen hiervan past goed bij een vermogensfonds als Fonds NutsOhra.”

Gesprekken

Aanvragers hoeven geen panklaar projectplan in te dienen. “We ondersteunen een kansrijk projectidee en verbinden partijen die elkaar kunnen verder brengen”, aldus Kusters. Kwartiermaker van nieuwe programma Judith Meulenbrug. Samen met programmasecretaris Ineke Jonker voert ze de komende maanden gesprekken met ouderen, sleutelfiguren, koepelorganisaties en innovators op het gebied van ouderenzorg. Medio november worden de contouren van het programma gepresenteerd tijdens een symposium in Amsterdam

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top