ACTUEEL

Minister geeft waarderingssite een pluim

De meningen op de publieke waarderingssite ZorgkaartNederland.nl geven een goed en betrouwbaar beeld van de kwaliteit van zorg. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

“Twintig jaar geleden hadden patiënten geen stem. En nu gaat het hard. Iedere maand komen er 4000 nieuwe ervaringen op ZorgkaartNederland.nl en het leuke is dat die meningen een goed beeld blijken te geven van de kwaliteit van zorg”, schrijft Schippers aan de Tweede Kamer. “De correlatie met wetenschappelijk gevalideerde instrumenten is hoog.”

Adjunct-directeur Jacqueline Baardman van patiëntenfederatie NPCF, eigenaar van de site, is blij met de erkenning van de minister. “Wij besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de waarderingen. Alle waarderingen worden voor publicatie gecontroleerd door een redactie. Maar het is goed dat de minister dit nu ook zegt."

CQ-index

Onderzoekers van de  VUmc constateerden eind vorig jaar dat ZorgkaartNederland even betrouwbare beoordelingsinformatie geeft als een gevalideerde methode als de CQ-index. ZorgkaartNederland.nl wil die informatie het komende jaar verder uitbreiden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top