ACTUEEL

Van Boxtel: inregelen transitie gaat pijn doen

Het inregelen van de nieuwe zorgtaken van de gemeenten gaat pijn doen en zal gepaard gaan met “absoluut vervelende zaken”. Dat heeft bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van zorgverzekeraar Menzis tegenn Nieuwspoort Nieuws gezegd.

Toch is de transitie in het sociale domein wat Van Boxtel betreft onvermijdelijk. “Als we nu niets doen, dan is er over een paar jaar een absolute systeemcrisis”, aldus Van Boxtel.

Wel vindt hij dat er meer geïnvesteerd moet worden in voorlichting aan de burger. “Er moet een heel goede campagne komen, die de mensen vertelt hoe rijk, gemeenten en zorgaanbieders het allemaal gaan doe”, vindt Van Boxtel.

Een sleutelrol is volgens Van Boxtel weggelegd voor de nieuwe zorgwethouders.  “De nieuwe wethouders zorg zijn de wethouders stadsvernieuwing van veertuig, vijftig jaar geleden”, zegt van Boxtel. “Wat betreft geld dat er in gaat en de zwaarte van de portefeuille.”

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

25 juli 2014

Eindelijk het hoge woord er uit dat pijn tijdens de transitie onvermijdelijk is!

Dat kan ook niet anders omdat wij in een paradigma verschuiving zitten als maatschappij.

Wat nu vooral mist is niet de communicatie hoe dat goed gaat komen (dat weet namelijk niemand), maar dat dit een onvermijdelijke onderdeel van de transformatie is! Dus dat iedereen hiervoor gewaarschuwd moet zijn. Én dat je er zelf alles aan kunt doen door samen je eigen verantwoordelijkheid en kracht te pakken om bij te dragen aan die nieuwe toekomst naar vermogen.

Anne Pastors geeft een handreiking in haar nieuwe boek Wijsheid in Pacht.

Top