ACTUEEL

RIVM en CBG hokken samen

Het RIVM en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) gaan in 2018 samen het vastgoed delen. Daartoe komt er een nieuw gebouw op het Utrecht Science Park in Utrecht. Het contract voor de nieuwbouw is gisteren getekend.

Dat meldt het CBG op de eigen website. Het pand wordt gebouw door StruktonHurks. CBG en RIVM vallen beiden onder het ministerie van VWS. De overheid huurt het pand voor een periode van 25 jaar. In totaal is daar netto 267 miljoen euro mee gemoeid.

CBG meldt in het persbericht dat het pand voor een derde uit laboratoriumfaciliteiten zal bestaan. Dat is inclusief ondersteunende diensten zoals weegkamers, spoelkeukens en opslag. In totaal heeft het pand 70.000 2m aan vloeroppervlak. Naar eisen van deze tijd is het pand 'duurzaam'. Er is oog voor energiebesparing. Zo wil de overheid ook haar voorbeeldfunctie waarmaken.

Voor beide overheidsorganisaties is ook belangrijk dat het pand is ingericht op het ontmoeten van mensen. Zo komen de medewerkers van CBG en RIVM elkaar als het goed is regelmatig tegen. Dit moet samenwerking en het delen van kennis bevorderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top