ACTUEEL

Vedder-Wubben nieuw bestuurslid PFZW

Vedder-Wubben nieuw bestuurslid PFZW

Ria Vedder-Wubben is gekozen als bestuurslid van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Zij is het eerste rechtstreeks gekozen bestuurslid van PFZW. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring aan haar benoeming verleend.

Vedder-Wubben werkt al haar gehele loopbaan in de pensioensector. Zij werkte bij een aantal verzekeraars en bij een adviesbureau. Bovendien was zij woordvoerder op het pensioendossier in de Eerste Kamer. Tevens is zij bij diverse pensioenfondsen lid van de visitatiecommissie.

PFZW ontving in totaal 98 kandidaatstellingen. Na een toetsing op basis van het profiel en de regels over geschiktheid van pensioenfondsbestuurders bleven er 13 kandidaten over waaruit bij PFZW aangesloten pensioengerechtigden konden kiezen. Vedder-Wubben ontving een kwart van alle uitgebrachte stemmen

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim twee miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheert het belegd vermogen, dat momenteel 151,5 miljard euro (ultimo juni 2014) bedraagt. Het bestuur is verantwoordelijk voor de pensioenregeling en het fondsbeleid. Ook is het bestuur eindverantwoordelijk voor een deugdelijke uitvoering van de pensioenregeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top