ACTUEEL

Van der Heyden slaat vleugels uit naar Azerbeidzjan

Interim bestuurder en zorgstrateeg Anne van der Heyden is aan de slag gegaan als Chief Medical Officer Advisory bij Bona Dea. Dat bedrijf ontwikkelt een nieuw ziekenhuis in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het nieuwe ziekenhuis moet één van de meest innovatieve ziekenhuizen ter wereld worden.

Van der Heyden is een ervaren bestuurder in de zorg. Zo werkte hij onder andere als interim bestuurder bij het Vlietland Ziekenhuis en het inmiddels failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Ook hield hij zich bezig met de fusie van zorgorganisatie Nij Smellinge, waar onder andere de Sionsberg toe behoort. Vanaf 2008 tot begin 2014 was hij partner bij adviesbureau BMC.

Interview

Afgelopen maand vertrok Van der Heyden naar Bakoe, waar hij “verantwoordelijk is voor alle medische en zorginhoudelijke processen, taken en doelstellingen van het ziekenhuis.” Vlak voor vertrek had hij een video interview met hoofdredacteur van Skipr Ruud Koolen over zijn nieuwe uitdaging.

Van der Heyden weet niet precies hoe het Azerbeidjaanse bedrijf bij hem is uitgekomen. Het zou te maken kunnen hebben met zijn lidmaatschap van het Nederlandse team dat in de halve finale staat van de internationaal vermaarde Qualcomm Tricorder XPRIZE, waarbij gezocht wordt naar de beste tricorder. Dit is een apparaat dat draagbaar moet zijn, door leken te bedienen en dat een zeer groot aantal medische diagnoses vast moet kunnen stellen. Andere wedstrijden van de XPRIZE zijn een wedstrijd voor de ontwikkeling van een extreem schone auto en een commerciële ruimtevlucht.

Blog

Tijdens zijn verblijf in Bakoe zal Anne van der Heyden geregeld een blog schrijven op Skipr over zijn ervaringen in de Azerbeidjaanse hoofdstad. Vandaag zijn eerste bijdrage: Gedoe in Bakoe, over transparantie, de bouw van het ziekenhuis en de Azeri.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top