ACTUEEL

Ebola ook bedreiging voor Groot-Brittannië

De gevreesde ziekte ebola die rondwaart in West-Afrika is een potentiële bedreiging voor Groot-Brittannië. Dat zegt chef wetenschap van de Britse regering Sir Mark Walport woensdag in de krant The Daily Telegraph. Het ministerie van Volksgezondheid heeft Britse artsen opgeroepen extra alert te zijn.

De waarschuwing volgt op het nieuws dat een Liberiaanse man die besmet was met het virus op een vliegveld in Nigeria opdook. De angst bestaat dat de ziekte zich verder kan verspreiden door de toegenomen mobiliteit van mensen. Verscheidene regionale vliegtuigmaatschappijen hebben daarom hun vluchten op Liberia en Sierra Leone geschrapt.

Bijeenkomst crisisstaf

Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zegt ook dat ebola een bedreiging vormt en dat hij daarom een bijeenkomst heeft belegd van een crisisstaf. "We denken momenteel niet dat er Britse staatsburgers zijn getroffen en we zijn er redelijk zeker van dat er geen gevallen zijn in Groot-Brittannië. Maar het is een bedreiging waar we op moeten reageren en dat doen we door het bijeenroepen van een crisisstaf", aldus de bewindsman.
 
De uiterst dodelijke ziekte heeft in West-Afrika al meer dan 670 levens geëist. Onder de slachtoffers zijn ook twee gerenommeerde ebolabestrijders. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top