ACTUEEL

PvdA bezorgd over ebola

Roelof van Laar, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, wil van het kabinet weten wat het doet tegen ebola. Deze dodelijke besmettelijke ziekte slaat nu erg toe in Afrika.

Van Laar vraagt of Nederland contact heeft gehad met de regering van de getroffen landen, de internationale organisaties en de particuliere organisaties die de ziekte bestrijden en of er vraag is naar assistentie in de strijd. Ook wil hij weten welke mogelijkheden het kabinet ziet om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar en de bestrijding van de (symptomen van de) ziekte. Hij wil tevens weten of er in de reisadviezen voor de getroffen landen informatie over ebola zal worden opgenomen.

Ruim 700 doden

Het ebola-virus in West-Afrika heeft al 1323 mensen besmet, van wie er 729 zijn overleden. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO) donderdag. Donderdag maakte Sierra Leone bekend extra maatregelen te nemen tegen de verspreiding van de dodelijke ziekte. Veiligheidstroepen moeten plaatsen waar de ziekte om zich heen grijpt, afsluiten van de buitenwereld. De regering van het West-Afrikaanse land heeft daartoe een zogenoemde gezondheidsnoodtoestand uitgeroepen. Een dag eerder kondigde de regering van Liberia soortgelijke maatregelen aan. Een einde aan de epidemie, die in februari uitbrak, lijkt voorlopig niet in zicht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top