ACTUEEL

Ebola verspreidt zich verder

De dodelijke ebola-epidemie dijt verder uit. Met vier geregistreerde lijkt de ziekte nu ook in Nigeria, het volkrijkste land van Afrika, om zich heen te grijpen. Het voorlopige totale dodental bedraagt bijna 900.

In totaal zijn volgens de laatste tellingen van de WHO 887 ebola-doden geteld in West-Afrika. Meer dan 1600 mensen zijn besmet met de ziekte. De ziekte woedt vooral in Liberia, Sierra Leone en Guinee.

Maatregelen

De voetbalbond van Sierra Leone heeft alle competitiewedstrijden tot nader order afgelast wegens de ebola-epidemie. Volgens de BBC is de maatregel genomen om grote mensenmassa's te voorkomen en daarmee verdere verspreiding van het dodelijke virus.

Twee Amerikaanse ontwikkelingswerkers die besmet werden met het ebolavirus, hebben een geheim serum toegediend gekregen in de hoop dat ze de dodelijke ziekte overleven. De ampullen zijn volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN vorige week naar Liberia gevlogen om daar de twee Amerikanen te behandelen.

Experimenteel

Een functionaris van het Amerikaanse Nationaal Instituut voor Volksgezondheid zou contact hebben gelegd met Samaritan's Purse, de organisatie waarvoor de twee werken. Het instituut bood de experimentele behandeling aan om dokter Kent Brantly en verpleegster Nancy Writebol te behandelen. Het serum komt van Mapp Biopharmaceuticals Inc. en zou nog niet op mensen zijn uitgeprobeerd. Wel is het met succes getest op een kleine groep apen. (ANP) 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top