ACTUEEL

Landen nemen maatregelen om ebola

In navolging van de VS gaat ook Spanje een ingezetene repatriëren die in het westen van Afrika besmet is geraakt met ebola. Dat heeft het ministerie van Gezondheidszorg dinsdag laten weten. Saudi Arabië neemt ook maatregelen vanwege de epidemie.

Het gaat om een 75-jarige katholieke missionaris die tijdens zijn werk in Liberia besmet is geraakt. In een ziekenhuis in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia werd vastgesteld dat hij het virus onder de leden had.

Pelgrims

Saudi-Arabië geeft pelgrims uit landen waar ebola heerst voorlopig geen visum om het land binnen te komen. Dat meldden Arabische media dinsdag. Het land is bang dat het virus zich ook via de pelgrims in Saudi-Arabië zal verspreiden. Het gaat om pelgrims uit Sierra Leone, Guinee en Liberia die zijn getroffen door de ebola-epidemie. In Saudi-Arabië ligt Mekka, de belangrijkste stad binnen de islam.

Saudi-Arabië onderzoekt of een man die onlangs terugkeerde van een zakenreis naar Sierra Leone besmet is met het virus. Dat gebeurt in een ziekenhuis in Jeddah.

British Airways

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft alle vluchten van en naar Liberia en Sierra Leone tot het eind van de maand geschrapt. De reden voor het schrappen van de vluchten is de ebola-epidemie, aldus de maatschappij in een verklaring. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top