ACTUEEL

Obama: geen groen licht ebola-medicijn

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag gezegd dat hij nog te weinig informatie heeft over het experimentele serum tegen ebola om groen licht te geven voor het medicijn. Twee Amerikanen die het dodelijke virus hebben opgelopen, kregen het toegediend. Ze hebben er goed op gereageerd.

"We moeten ons door de wetenschap laten leiden en ik denk niet dat er nu genoeg informatie is om te zeggen dat het medicijn werkt", zei Obama. "Ebola is momenteel en in het verleden controleerbaar gebleken als je een sterk gezondheidsstelsel hebt." Volgens Obama moet er eerst alles aan gedaan worden om de uitbraak van ebola te stoppen. Later kan dan worden besloten of nieuwe medicijnen of behandelingen effectief kunnen zijn, zei hij. Er is nu nog geen medicijn tegen ebola.   

WHO-bijeenkomst

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties belegt komende week een bijeenkomst met medisch-ethische experts om over de kwestie te praten. Volgens een WHO-functionaris heeft de organisatie dringend advies nodig van medisch-ethische deskundigen over wat te doen met de situatie rond ebola. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top