Tech

Menzis investeert in e-health Alzheimer

Menzis en Alzheimer Nederland gaan samenwerken aan de doorontwikkeling van twee e-health toepassingen voor mensen met dementie. Op 7 augustus tekenden Gea Broekema-Procházka, directeur/bestuurder van Alzheimer Nederland en Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis een overeenkomst daartoe.

Menzis investeert onder andere in de verdere groei van de Alzheimer Assistent. Dat is een app die in 2013 is gelanceerd voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. Hierin staat informatie in tekst en beeld en adviezen van professionals en mantelzorgers. De app voor tablets zal met de ervaring van de afgelopen periode doorontwikkeld worden voor gebruik op smartphones. 

Platform

Daarnaast werkt Alzheimer Nederland aan een digitaal platform voor dialoog met de patiënt en zijn of haar naaste omgeving. Afgestemd op de persoonlijke situatie kunnen mensen begeleiding – door digitale hulp, informatie en dienstverlening – krijgen van de eerste tekenen van Alzheimer tot en met de nazorg bij overlijden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top