ACTUEEL

Stichting wil landelijk comacentrum

De stichting Zorgen na Coma pleit voor de komst van een comacentrum in Nederland. In dat centrum moeten patiënten worden opgenomen voor revalidatie nadat zij uit hun coma zijn ontwaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De stichting vindt ook dat richtlijnen voor revalidatie van comapatiënten moeten worden aangepast. Alle patiënten moeten in het centrum terecht kunnen voor revalidatie en niet alleen mensen tot 25 jaar, zoals de richtlijn nu wil.

Niet effectief

Zorgen na Coma is een initiatief van familieleden van comapatiënten die volgens de huidige regels te oud zijn voor revalidatie. De stichting wil daarom dat Nederland een comacentrum krijgt, net zoals België dat heeft in Luik. Behandeling wordt op dit moment alleen vergoed bij patiënten tot 25 jaar, boven die leeftijd zou het niet effectief zijn. Revalidatie Nederland stelt tegenover het AD dat hierdoor jaarlijks vijftig tot 75 vegetatieve en minimaal bewuste patiënten niet in aanmerking komen voor revalidatie.

De stichting krijgt volgens de krant steun van de partijen CDA, SP en de ChristenUnie. Ze hebben aangekondigd vragen te gaan stellen in de Tweede Kamer over de kwestie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top