ACTUEEL

WHO: uitbraak ebola sterk onderschat

De omvang van de ebola-uitbraak in West-Afrika wordt met het aantal gemelde doden en zieken "sterk onderschat". Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag op basis van medewerkers in West-Afrika.

Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika steeg woensdag naar zeker 1069. In totaal zijn er sinds het begin van het vaststellen van de ebolaepidemie een half jaar geleden 1975 besmettingen met het virus bevestigd.

Voedseldropping

Internationale hulporganisaties bekijken mogelijkheden om voedsel te droppen in gebieden in Liberia en Sierra Leone die zijn afgezet om verspreiding van ebola te voorkomen. Dat heeft Tim Evans van de Wereldbank donderdag gezegd. De Wereldbank, de VN en de WHO werken aan een noodplan voor voedselhulp.

Honger verspreidt zich in de gebieden, omdat sommige lokale boeren zijn bezweken aan het ebolavirus. Vrachtwagenchauffeurs durven het gebied niet in vanwege het virus. Winkels hebben hun deuren gesloten en grote luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar de gebieden geschrapt, waardoor grote delen van de landen zijn afgesloten van de buitenwereld.

Volgens Evans zijn de voedselprijzen sterk gestegen en is het moeilijk om de inwoners van voedsel te voorzien. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top