ACTUEEL

Cliëntenraad ADRZ schrikt van ZorgSaam

De cliëntenraad van de Admiraal de Ruyter Ziekenhuizen (ADRZ) is geschokt door de komst van de polikliniek van ZorgSaam naar Middelburg. Volgens de raad is Zorgsaam bewust bezig om de positie van het ADRZ aan te tasten, zo meldt Omroep Zeeland.

Volgens de cliëntenraad van het ADRZ gebruikt ZorgSaam de marktwerking en keuzevrijheid van de patiënt als misplaatst excuus om de eigen belangen te dienen, en worden de bewoners van Midden- en Noord-Zeeland daar de dupe van.

´Botte concurrentie´

Medio augustus maakte ZorgSaam bekend in september een nieuwe polikliniek voor neurologie, long- geneeskunde en kindergeneeskunde in Middelburg te openen. Daardoor breidt het ziekenhuis uit Zeeuws-Vlaanderen de zorg nog verder uit naar Walcheren. Ook de afdeling cardiologie heeft een poli in Middelburg.

De raad van bestuur van het ADRZ sprak al eerder haar ongenoegen uit over de stap. Volgens het ADRZ maakt ZorgSaam zich schuldig aan ‘botte concurrentie’. De concurrentiestrijd is pikant omdat zowel de zorgverzekeraars als de provinciale politiek willen dat de twee ziekenhuizen nauwer gaan samen werken. De provincie wil binnenkort zelfs een landelijke, politieke zwaargewicht aanstellen om de mogelijkheden van samenwerking te verkennen.  

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top