ACTUEEL

'Ebola pas over half jaar onder controle'

Het kost nog een half jaar om de uitbraak van het dodelijke ebolavirus in West-Afrika onder controle te krijgen. Dat is de inschatting Joanne Liu, hoofd van Artsen zonder Grenzen. Ze baseert haar verwachting naar eigen zeggen op een "onderbuikgevoel".

Joanne Liu liet vrijdag weten dat ze meer leiderschap verwacht van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om het ebolavirus te bestrijden. Bovendien is het van groot belang om het virus eronder te krijgen in Liberia. "Als we Liberia niet stabiliseren, dan zullen we de regio nooit stabiliseren."

Oorlogstijd

Liu heeft de regio, waar vooral Guinee, Sierra Leone en Liberia zwaar zijn getroffen, 10 dagen bezocht. Ze zei dat het er voelt als ,,oorlogstijd'' en dat er meer specialisten nodig zijn om het virus te bestrijden.

Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika steeg vrijdag naar zeker 1145. De WHO liet donderdag weten dat de uitbraak van ebola sterk wordt onderschat. Waarschijnlijk ligt het aantal doden en besmettingen veel hoger dan bekend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top