ACTUEEL

'Opnieuw grote farmaciedeal in de maak'

Het Zwitserse farmaciebedrijf Roche wil ongeveer 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) uitgeven om zijn Japanse branchegenoot Chugai Pharmaceutical helemaal in te lijven. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Roche bezit al ongeveer 62 procent van de Japanse specialist op het gebied van de behandeling van kanker en artritis. Roche is 's werelds grootste producent van medicijnen tegen kanker.

Meer fusies

De medische sector is de laatste tijd volop in beweging met fusies, overnames en pogingen daartoe. Zo koopt de Amerikaanse farmaceut AbbVie zijn in Dublin gevestigde brachegenoot Shire voor ongeveer 40 miljard euro, sloot het Zwitserse Novartis een reeks miljardendeals en verkoopt het Amerikaanse Merck zijn consumentendivisie aan Bayer voor meer dan 10 miljard euro.
 
Verder trachtte de Amerikaanse farmaceut Pfizer tevergeefs het Britse GlaxoSmithKline (GSK) over te nemen voor omgerekend 86 miljard euro en probeert Valeant nog altijd de Botox-maker Allergan te kopen. Daar ligt nu een bod ter waarde van zo'n 40 miljard euro op tafel. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top