Finance

Oplichters maken buit met valse doktersrecepten

Meerdere apothekers uit het hele land hebben aangifte gedaan van fraude met vervalste doktersrecepten voor dure groeihormonen. Een politiewoordvoerder heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in de GPD-kranten.

Buit van 33.000 euro

De bovenregionale recherche in het zuiden van het land is een onderzoek begonnen naar de fraude en ontdekte dat het criminelen achtmaal slaagden en de medicijnen mee naar huis kregen. In totaal gaat het om ongeveer 33.000 euro. De groeihormonen zijn vermoedelijk doorverkocht als doping. Iets meer dan tien pogingen mislukten, aldus de woordvoerder. De laatste tijd komen volgens de politie geen nieuwe meldingen meer binnen.

Waarschuwing KNMP

Apothekersorganisatie KNMP heeft reeds twee keer haar leden gewaarschuwd voor de fraude. BN De Stem meldt dat volgens het KNMP-protocol apotheken regelmatig worden geconfronteerd met vervalste doktersrecepten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg komt het slechts incidenteel voor, omdat doktoren en apotheken steeds vaker via internet communiceren. In Tilburg arresteerde de politie een man die inmiddels vrij is, maar nog wel verdachte is. In Rotterdam stal dit jaar een 26-jarige vrouw blanco doktersrecepten en vulde deze zelf in. In november werd in Twente een 48-jarige man gearresteerd omdat hij kalmerende pillen wilde hebben. 

De KNMP ziet nog geen reden om de schriftelijke doktersrecepten af te schaffen, omdat grootschalige vervalsingen uitzonderlijk zijn. (ANP/BN de Stem)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top