ACTUEEL

RIVM stuurt ebola-mail naar huisartsen

Het RIVM heeft huisartsen via de GGD's in Nederland een mail gestuurd om te waarschuwen voor vakantiegangers met verschijnselen die kunnen duiden op ebola. Patiënten met koorts moet gevraagd worden of ze op vakantie zijn geweest in een land waar de ebola uitbraak heerst.

Het instituut stelt in het Algemeen Dagblad dat er veel telefoontjes binnenkomen van ongeruste mensen die vrezen dat het dodelijke virus ook in Nederland opduikt. Dat zou onder meer komen doordat er in onze buurlanden verdachte gevallen waren, al is het virus daar nog niet vastgesteld.

Directeur van het RIVM Jaap van Dissel zegt in het AD dat de kans dat ebola in Nederland opduikt 'buitengewoon klein' is. "Maar de kans op een zich verder verspreidende uitbraak in Nederland is nagenoeg nihil."

WHO

Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1350. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties woensdag laten weten. De epidemie woedt in voornamelijk Liberia, Sierra Leone en Guinee. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top