ACTUEEL

Rijnstate krijgt nieuwbouw

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is de voorbereidingen begonnen voor uitgebreide nieuwbouw. Aan de achterzijde van het oude ziekenhuis komen een polikliniek interne geneeskunde, een oncologisch centrum en centrum voor vaatziekten.

Rijnstate heeft de voorbereidingen begin augustus aangekondigd in een persbericht.

Nieuwbouw

Het ziekenhuis verwacht de nieuwbouw in het voorjaar van 2016 in gebruik nemen. Het nieuwe bouwdeel krijgt drie bouwlagen met een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter. De opdracht is gegund aan BAM Utiliteitsbouw en kost ongeveer 40 miljoen euro.

Samenwerken

Rijnstate heeft een expertise op het gebied van oncologische en vasculaire zorg opgebouwd. Het bestuur wilde daarvoor een eigen fysieke ruimte waar meerdere specialismen kunnen samenwerken.

Indeling

De eerste verdieping wordt volledig beschikbaar voor het Rijnstate Vasculair Centrum. Hier begeleidt Rijnstate patiënten met hart- en vaataandoeningen. Op de tweede verdieping komt het Oncologisch Centrum. Een groot deel van dit centrum wordt ingericht voor patiënten met borstkanker. Daarnaast wordt op deze verdieping de poliklinische zorg voor patiënten met kanker samengebracht en komt er de oncologische dagbehandeling voor patiënten die chemotherapie krijgen. De poliklinieken interne geneeskunde komen op de begane grond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top