ACTUEEL

Online hulp bij coaching zelfmanagement

De Nederlandse Diabetes Federatie heeft en competentiescan en competentieprofiel ontwikkeld dat zorgverleners helpt bij zelfmanagementeducatie. Deze zijn te downloaden van de site zorgstandaarddiabetes.nl.

In de gezondheidszorg staan zelfmanagement, eigen regie en eigen verantwoordelijkheid centraal. Maar voor goed zelfmanagement kan de patiënt niet zonder ondersteuning van een professional. Ook diabetesprofessionals zullen zich steeds meer op gaan stellen als coach en begeleider.

Positieve effecten

Het profiel en de scan helpen daarbij. De scan kan duidelijk maken waar nog leerbehoeften zijn en wijst door naar scholingsaanbod. In het profiel wordt aandacht besteed aan definiëring van begrippen, visie op zelfmanagement en zelfmanagementeducatie, aspecten die van belang zijn om positieve effecten te realiseren en ziektespecifieke aandachtspunten.

Geautoriseerd

In juli 2014 is het competentieprofiel geautoriseerd door alle NDF-lidorganisaties zodat het kan worden opgenomen in de NDF Zorgstandaard en breed geïmplementeerd kan worden. Vanaf augustus 2014 is ook de digitale competentiescan beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top