Finance

Ex-bestuurder Bloedbank krijgt tonnen mee

Ex-bestuurder Bloedbank krijgt tonnen mee

Bloedbank Sanquin betaalde ex-topman Theo Buunen na zijn vertrek nog ruim 457.000 euro.

Dat blijkt uit berekeningen door RTL Nieuws op basis van gegevens in de meest recente jaarrekening. Buunen legde in september 2012 zijn functie neer. In de vijf jaar voor zijn vertrek was er al onrust over de hoogte van zijn salaris.

Pensioen

Maar ook na zijn afscheid ontstond ophef, nadat Medisch Contact had onthuld dat Buunen tot aan zijn pensioen zou worden doorbetaald. De totale kosten van die regeling waren toen nog onbekend.

Basissalaris

Uit de beloningsparagraaf in de jaarrekening over 2013 blijkt nu dat Sanquin vorig jaar een basissalaris van 276.000 betaalde en nog eens 31.000 aan pensioenpremie. Samen dus 307.000 euro. In 2014 ontving Buunen nog tot maart salaris en pensioenpremies. Op basis van de eerdere betalingen kostte dat Sanquin nog minstens 50.000 euro. Daarmee komen de totale kosten voor Sanquin op ruim 457.000 euro.

Geen afkoopsom

Sanquin benadrukt op de website dat Buunen geen afkoopsom heeft meegekregen, maar gebruik maakte van regelingen die voor alle werknemers gelden. "Vanaf zijn terugtreden uit de raad van bestuur maakt hij gebruik van tijdens zijn dienstverband gespaard verlof en van de levensloopregeling", aldus de stukken. Volgens woordvoerder Robert Heckert waren Buunens tegoeden voldoende voor anderhalf jaar doorbetaling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top