ACTUEEL

Klink begrijpt ophef Erasmus MC niet

Oud-minister Ab Klink van Volksgezondheid is onaangenaam verrast door de suggestie dat hij fouten zou hebben gemaakt bij de financiering van de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij zou de Tweede Kamer hebben gepasseerd toen hij in 2009 100 miljoen euro extra toezegde voor de bouw.

Hij begrijpt de ophef niet. In de Volkskrant zegt Klink: "Voor mij staat vast dat er staatsrechtelijk geen verplichting was het parlement in te lichten, anders had ik dat zeker gedaan. Maar ook bij de ambtenaren was dit geen aandachtspunt."

Kredietcrisis

Klink wil nog niet veel kwijt over de kwestie. Wel wijst hij op het moment waarop de beslissing is genomen het geld aan het Rotterdamse ziekenhuis toe te zeggen. "We zaten aan het begin van de kredietcrisis. Het kabinet deed er alles aan de bouw weer op gang te krijgen. Dan zou het toch heel raar zijn om zo'n groot bouwproject stil te laten vallen", aldus Klink in de krant.

Bouwplannen

In 2008 ondervond Erasmus MC problemen met de financiering van de nieuwbouwplannen. Er was 505 miljoen euro beschikbaar, maar de goedkoopste offerte bedroeg 854. Uiteindelijk ging de offerte omlaag naar 773 miljoen door aanpassing van de bouwplannen. Toenmalig minister Klink heeft toen 100 miljoen extra toegezegd om de financiering rond te krijgen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top