ACTUEEL

NRC staat pal achter NZa-berichtgeving

NRC Handelsblad staat pal achter de publicatie van 14 juni over het reis- en declaratiegedrag over de NZa-top. Dat laat de hoofdredactie in een korte verklaring weten.

De hoofdredactie reageert daarmee op het accountantsrapport van Flynth Audit over de manier waarop de NZa-top tussen 2009 en 2012 met reiskosten en declaraties omging. Volgens het accountantsbureau “is voor het merendeel van de declaraties en onderzoeksvragen niet gebleken dat deze niet juist dan wel onrechtmatig zijn”. 

Diskrediet

Volgens de hoofdredactie van het NRC bevat het rapport geen informatie waaruit blijkt dat de inhoud van het NRC-artikel niet klopt. De krant wijst er op dat in het artikel bovendien nimmer termen als “zelfverrijking” en “malversaties” zijn gebruikt, die nu wel in het accountantsrapport staan.
Ook bevat het rapport volgens NRC “aantoonbare onjuiste conclusies en aannames waarmee de berichtgeving van de krant in diskrediet wordt gebracht”. Zo zijn er volgens NRC wel degelijk reis- en verblijfskosten voor de NZa-top betaald door bedrijven die onder toezicht van de NZa staan. Hetzelfde geldt voor bedrijven die regelmatig opdrachten van de NZa.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top