ACTUEEL

MST maakt het onderzoeker moeilijk

Wolter Lemstra presenteert vandaag alsnog zijn bevindingen in de zaak rond de omstreden neuroloog Jansen Steur. Omdat de raad van commissarissen van het Medisch Spectrum Twente (MST) treuzelde met de toezegging Lemstra te vrijwaren van eventuele juridische repercussies, dreigde Lemstra de presentatie op te schorten.

Schadeclaim

Om in alle openheid verslag te kunnen doen van zijn bevindingen eiste onderzoeker Lemstra van het Medisch Spectrum Twente (MST) dat hij niet persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor de mogelijke juridische gevolgen van zijn onderzoek.  Het is bijvoorbeeld denkbaar dat betrokkenen naar aanleiding van de rapportage een schadeclaim indienen.

Dreigement

Lemstra, oud-burgemeester van Hengelo, dreigde de presentatie af te blazen als de vrijwaring er niet zou zijn. Te elfder ure heeft nu de raad van commissarissen alsnog ondertekent. De raad van bestuur was al eerder met Lemstra’s eis akkoord gegaan, maar om rechtsgeldig te zijn moesten de commissarissen hun handtekening zetten.

Tientallen klachten

De commissie Lemstra doet vandaag verslag van de affaire rond neuroloog Jansen Steur die tussen 1999 en 2004 tientallen patiënten ten onrechte ongeneeslijk ziek verklaarde. In 2004 mocht de arts van de toenmalige raad van bestuur in stilte vertrekken. Bij letselschade-expert Drost liggen momenteel 135 klachten tegen de arts. Ook justitie heeft de zaak in onderzoek.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

EBRGfSyuyTegYYrAAZ

12 februari 2013

Smack-dab what I was looknig for-ty!

Top