ACTUEEL

Johan Detering overleden

Op zondagmorgen 14 september is Johan Detering overleden. Detering was directeur van GGD/GHOR Zaanstreek-Waterland, lid Landelijke Operationele Staf, bestuurslid van stichting Code Geneesmiddelen Reclame en bestuurslid van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Dit heeft V&VN op 15 september bekend gemaakt. Johan Detering is 60 jaar geworden.

Ethiek

Bij V&VN hield Detering zich bezig met thema’s op het snijvlak van maatschappij en gezondheidszorg. Hij was onder meer het aanspreekpunt van de bestuurscommissie Ethiek.

Management

Detering studeerde gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en management aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna werkte hij voor het Flevo Ziekenhuis, Amsta, de Wiienberg en IND.

“Onder zijn leiding is de GGD Zaanstreek-Waterland uitgegroeid tot een stevige organisatie die een uitgebreid dienstenpakket aanbiedt op het gebied van de openbare preventieve gezondheidszorg voor de inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland. Hij heeft ook gedurende zijn ziekte, de afgelopen anderhalf jaar, zijn beste krachten aan de organisatie gegeven. Tot op het laatste moment heeft hij daar zijn ziel en zaligheid in gelegd”, schrijft GGD Zaanstreek-Waterland.

“V&VN verliest met Johan een aansprekende bestuurder en bovenal een aimabel lid van de vereniging. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies”, zo schrijft de vereniging op haar website.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans Buijing

16 september 2014

Dat is treurig nieuws. Mijn condoleances aan zijn vrouw en (klein-)kinderen

Top