ACTUEEL

650 zorg-zzp’ers zijn geschikt voor deelname pilot

Ongeveer 800 zelfstandigen hebben zich aangemeld voor de pilot zzp’ers in de zorg. Er zijn ongeveer 650 geschikt voor deelname.

Dat blijkt uit antwoorden van Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, en Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën, op kamervragen van Hanke Bruins Slot en Pieter Omzigt (beiden van het CDA).

AWBZ

Die pilot, waar alle zorgkantoren aan meedoen, loopt in 2013 en 2014. Daarbinnen is het voor zzp’ers mogelijk om zorg te leveren via de AWBZ de zorgkantoren de betalingen direct met de verzekeraars regelen. De nadruk ligt op extramurale verzorging en verpleging.

De Belastingdienst heeft 1080 zzp’ers brieven gestuurd over deelname aan de pilot. Van de 1080 aangeschreven zelfstandigen reageerden er 800. Het is niet duidelijk waarom zzp’ers hebben afgezien van deelname aan de pilot.

Zorgverzekeringswet

Kamerleden Bruins Slot en Omzigt maken zich zorgen over het aflopen van de pilot. Die wordt in 2015 waarschijnlijk niet voortgezet, zo valt uit de antwoorden van Wiebes op te maken. En de verzekeraars lijken niet van zins om zzp’ers via de Zorgverzekeringswet te blijven contracteren, stellen Bruins Slot en Omzigt. Volgens de antwoordbrief staat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wel open voor die mogelijkheid. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top