ACTUEEL

Patiënt waardeert noodlijdend Sionsberg

De NPCF heeft op 15 september bekend gemaakt welke tien ziekenhuizen genomineerd zijn voor de prijs ‘meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland’. Opvallende naam tussen de tien uitverkorenen is het Pasana ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum.

Het ziekenhuis kampte in 2011 en 2012 met miljoenenverliezen. Uit de jaarrekening over 2012, die in april 2014 pas werd gedeponeerd, bleek dat het ziekenhuis bijna 10 miljoen verlies had gedraaid. De totale schuld bedroeg 40 miljoen euro.

Patiënten

Het ziekenhuis in Dokkum heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk geklaagd over het wegblijven van patiënten. Als gevolg van de gedwongen sluiting van enkele afdelingen verloor De Sionsberg duizenden poliklinische en honderden opnamepatiënten. De Sionsberg is inmiddels gefuseerd met Zorggroep Pasana. Ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten heeft zich in maart dit jaar garant gesteld.

Zorgkaart

Op 24 september wordt bekend welk ziekenhuis het meest patiëntvriendelijk is. Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan honderd waarderingen vanaf juni 2013 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee.

Sint Jans Gasthuis

Andere genomineerden zijn: Deventer Ziekenhuis, Havenziekenhuis Rotterdam, Maxima Medisch Centrum Eindhoven, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam, Rijnstate Arnhem, Sint Maartenskliniek Ubbergen, Slingeland ziekenhuis Doetinchem en het St. Jansdal Harderwijk.

Vorig jaar werd het Sint Jans gasthuis in Weert gekozen tot het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis. Ook dit jaar is het Sint Jans Gasthuis weer genomineerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top