ACTUEEL

Collega’s van Zwinkels en Huizenga overleden aan ebola

Twee collega's uit Sierra Leone van de artsen Nick Zwinkels en Erdi Huizenga zijn overleden aan ebola. Met een van deze twee collega's heeft een van de Nederlandse artsen onbeschermd contact gehad.

Dat heeft Pien Bax, directeur van de Lion Heart Foundation, dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht van Medisch Contact. Welke arts het onbeschermde contact heeft gehad, kon Bax niet zeggen. Zwinkels en Huizenga werken voor de Lion Heart Foundation.

Verpleeghulpen

Dat deze collega's ebola hadden, was al duidelijk voordat de artsen afgelopen weekend terugkeerden naar Nederland. Een van hen is een week voor hun vertrek overleden, de andere afgelopen zondag.

Het gaat om twee verpleeghulpen die in hetzelfde ziekenhuis als de artsen werkten, een lokaal ziekenhuis in Sierra Leone. Een van de twee is tot het einde in het ziekenhuis zelf verpleegd, aanvankelijk was het niet duidelijk dat het om ebola ging. De andere verpleeghulp is meteen vanaf de eerste ziekteverschijnselen in isolatie verpleegd.

Volgens Bax is inmiddels duidelijk dat tenminste drie mensen die in het ziekenhuis geweest zijn, zijn overleden aan ebola. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top