ACTUEEL

Verzekeraars ‘dwingen’ huisartsen tot flexibele tijden

Sommige zorgverzekeraars gaan huisartsen die flexibele openingstijden hanteren extra belonen. Ze vinden dat de huisarts goed bereikbaar moet zijn en willen extra kosten voor huisartsenposten of spoedeisende hulp voorkomen.

Dit valt op te maken uit de inkoopbrochures van zorgverzekeraars, zo meldt Mednet. Ook zijn er zorgverzekeraars die vragen om de mogelijkheid om via internet afspraken te maken en herhaalrecepten aan te vragen.

Kosten

Het is nog maar de vraag of huisartsen meegaan in dit beleid. Soms zijn de kosten hoger dan de extra vergoeding van de verzekeraars. Het kan zijn dat ze meer personeel moeten aannemen, onregelmatigheidstoeslagen moeten betalen of extra beveiligingsmaatregelen moeten nemen – bijvoorbeeld camera’s of sluisdeuren.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

16 september 2014

Ze doen maar. In verleden al vaak naar gevraagd. Animo bleek minimaal, zowel bij de huisartsen als patiënten en is niet eens kostendekkend.
De financiering moet uit S3 en wordt pas gedaan als je aan meerdere “innovatieve” criteria van de zorgverzekeraar voldoet. hetgeen weer geen recht doet aan de individuele huisartsenpraktijk met specifieke groepssamenstelling. De Manier om S3 geld niet uit te geven.

Top