ACTUEEL

'Eigen risico sinds invoering meer dan verdubbeld'

De hoogte van het eigen risico in de basisverzekering is sinds de invoering ervan meer dan verdubbeld. Dat stelt webwinkel en vergelijkingssite voor verzekeringen hoyhoy.nl op basis van een analyse. In 2008 moesten consumenten de eerste 150 euro zorg uit de basisverzekering zelf betalen, volgend jaar wordt dit al 375 euro. Bovendien kregen ze in 2006 en 2007 nog de no-claim van 255 euro terug als ze geen gebruik hadden gemaakt van zorg.

Volgens hoyhoy.nl hebben 331.000 Nederlanders moeite met het betalen van hun zorgkosten. Zij kloppen bij de zorgverzekeraar aan voor een betalingsregeling. Bij 35 procent van de zorgverzekeraars kan er nu gespreid worden betaald. Verzekerden betalen dan een vast bedrag per maand vooruit en als ze geen gebruik maken van zorg wordt dit bedrag teruggestort. 

Vrijwillig eigen risico 

Hoyhoy.nl signaleert een toename van mensen die hun eigen risico vrijwillig verhogen. Het maximale vrijwillige risico is 500 euro. In 2010 koos 6 procent van de consumenten ervoor om het eigen risico te verhogen en in 2014 was dit al 11 procent.  

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top