ACTUEEL

Van Boxtel zegt senaat gedag

D66-coryfee Roger van Boxtel neemt na de verkiezingen voor de Provinciale Staten volgend jaar afscheid als lid van de senaat. Oud-partijleider Thom de Graaf heeft zich kandidaat gesteld om Van Boxtel als fractievoorzitter in de Eerste Kamer op te volgen.

Van Boxtel (60), naast politicus bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis, maakte zijn beslissing op 14 september in de Telegraaf bekend. “Het was voor mij een persoonlijke afweging”, aldus Van Boxtel in de Telegraaf. “Ik heb mezelf gevraagd: wil ik dit nog vier jaar doen? Het antwoord daarop was nee. Ik ben vier jaar Tweede Kamerlid, vier jaar minister en vier jaar Eerste Kamerlid geweest. Ik heb het met enorm veel plezier gedaan. Maar nu ik nog vitaal ben, wil ik mijn handen vrij hebben voor iets anders.”

Van Boxtel houdt in de Telegraaf de mogelijkheid van een nieuwe politiek functie open: “Nooit bestaat niet.” Op grond van zijn ervaring geldt Van Boxtel al jaren als een potentiële ministerskandidaat. Mede door de combinatie van een zware politieke functie en het bestuursvoorzitterschap van Menzis heeft Van Boxtel de afgelopen jaren herhaaldelijk de Skipr99 aangevoerd, de lijst van invloedrijke beslissers in de zorg die Skipr ieder jaar opstelt.

Of medesenator De Graaf daadwerkelijk lijsttrekker wordt van D66 bij de komende provinciale verkiezingen moeten de leden van D66 bepalen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top