ACTUEEL

Maximakliniek Barendrecht mag weer boren

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het sluitingsbevel voor de tandheelkundige Maximaklinieken, locatie Barendrecht, opgeheven. Uit een onaangekondigde toetsing bleek de praktijk te voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg.

Bloemendaal en Zeist blijven gesloten

De Maximaklinieken in Bloemendaal, Barendrecht en Zeist kregen in juli het sluitingsbevel van de inspectie. Minister Ab Klink van VWS heeft de bevelen eind juli verlengd. De sluiting van de locaties in Bloemendaal en Zeist blijft van kracht tot de IGZ oordeelt dat aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg wordt voldaan.

Problemen bij drie locaties

Tijdens een bezoek van de inspectie in juni bleek dat instrumenten niet goed werden gereinigd en gesteriliseerd. Vuil en schoon instrumentarium werd niet goed gescheiden en op alle drie de locaties ontbraken praktijkgerichte protocollen en procedures over reinigen, desinfecteren en steriliseren. Een controlebezoek begin juli bracht geen betere resultaten en de locaties werden gesloten.

IGZ sluit meer praktijken

Vorige week heeft de IGZ een tandartsenpraktijk in Heemstede gesloten om soortgelijke redenen. De inspectie oordeelde dat er ernstige risico's bestaan voor de gezondheid van de patiënten van deze praktijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top