ACTUEEL

Breda krijgt toekomstbestendig ziekenhuis

De gemeente Breda en het Amphia Ziekenhuis sluiten een overeenkomst die de bouw van een ultramodern ziekenhuis in Breda mogelijk maakt. Dat hebben de twee partijen op 17 september bekend gemaakt. Het nieuwe ziekenhuis moet in 2019 de deuren openen.

Met de overeenkomst geeft de gemeente Breda te kennen dat Amphia aan de randvoorwaarden voor herontwikkeling van het ziekenhuis heeft voldaan. De gemeenten ging vorig jaar akkoord met de ontwikkelingsvisie van Amphia onder voorwaarde dat het ziekenhuis een goede parkeeroplossing voor personeel en bezoekers zou realiseren. Ook moest Amphia de financiële uitvoerbaarheid aantonen.

Op grond van de overeenkomst zorgt voor de aanpassingen van de openbare ruimte rond het nieuwe ziekenhuis. Dit ziekenhuis komt op de huidige locatie Molengracht. De locatie aan de Langendijk sluit op termijn en alle medisch specialismen worden op de Molengracht geconcentreerd.

Belang

Volgens wethouder Bob Bergkamp (CDA) is de overeenkomst van groot belang voor de positie van Breda als regiogemeente. "Het Amphia Ziekenhuis is van grote betekenis voor de gemeente Breda en omstreken, onder meer vanwege de bovenregionale gezondheidszorg die Amphia biedt, de directe en indirecte werkgelegenheid die hij als grote werkgever creëert en het gegeven dat Amphia een opleidingsziekenhuis is", aldus Bergkamp . Daarnaast heeft Amphia zich bij de uitbreiding van het ziekenhuis doelen gesteld op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Hieruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid en dat Amphia ook op dit vlak zijn verantwoordelijkheid neemt.” 

Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur van Amphia is blij met de constructieve opstelling van de gemeente. “De samenwerking met de gemeente verloopt plezierig", aldus Hoette. "Er is een gezamenlijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid om in Breda een toekomstbestendig, modern kernziekenhuis te bouwen. Er komt een zorgvoorziening waar hoogwaardige en veilige medisch specialistische zorg samen gaat met persoonlijke aandacht voor patiënten, medewerkers, medisch specialisten en mantelzorgers. We bouwen duurzaam waar het kan en zo flexibel als mogelijk, zodat wij goed in kunnen spelen op de toekomstige veranderingen in de zorg."

De werkzaamheden in het kader van de herontwikkeling starten in 2015. De opening van het nieuwe ziekenhuis is gepland in 2019.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top