ACTUEEL

Kleinschalige thuiszorg wint aan populariteit

Het leveren van thuiszorg op kleine schaal wint aan populariteit. Ongeveer zestig nieuwe, kleinschalige thuiszorgondernemers hebben zich het afgelopen jaar gemeld bij Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN).  Dat is vier keer zoveel dan het jaar ervoor.

'Protest' van oud-werknemers

De ondernemers willen op kleinere schaal thuiszorg aanbieden, omdat de grote organisaties bureaucratisch en onpersoonlijk zouden zijn. Veelal zijn de ondernemers oud-werknemers van grote thuiszorgorganisaties. De nieuwe bedrijfjes willen meestal vijf tot twintig personeelsleden.

'Bureaucratische jungle'

Kleinschaligheid is een trend in de gehele thuiszorg, stellen de brancheorganisaties. BTN-bestuurder Jan Verschuren in BN de Stem: “Je ziet ook dat die grote organisaties hun thuiszorg op kleinere schaal gaan organiseren." Ook ActiZ herkent dit beeld. In het AD zegt een woorvoerder: “Veel grote organisaties brengen hun diensten daartoe onder in kleine, lokale afdelingen.”

Uit onderzoek van EénVandaag bleek al eerder dat cliënten en hun familieleden de thuiszorg een ‘bureaucratische jungle’ vinden. De nieuwe ondernemers willen hier een oplossing voor bieden door op kleine schaal thuiszorg te bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top