ACTUEEL

Schippers naar gezondheidstop Washington

Minister Edith Schippers (VWS) legt deze week een tweedaags werkbezoek aan Washington af. Ze is uitgenodigd voor een bijeenkomst op het Witte Huis in het kader van de Global Health Security Agenda (GHSA). Dat is een initiatief van de Amerikaanse regering om op internationale schaal uitbraken van infectieziekten te bestrijden en te voorkomen. Haar ministerie heeft dat maandag bekendgemaakt.

De minister heeft tijdens haar bezoek ook ontmoetingen met onder anderen haar Amerikaanse, Britse en Indonesische ambtgenoten. Centraal tijdens deze bijeenkomsten staat voor Schippers de wereldwijde aanpak van antibioticaresistentie. Ook de acute problematiek van de ebola-uitbraak in West-Afrika staat hoog op de agenda.

Leidende rol

Schippers heeft eerder initiatieven genomen tegen de bedreiging van de antibioticaresistentie in internationaal verband. Daarom krijgt zij op dit onderdeel van de topbijeenkomst een leidende rol. Door overmatig en onzorgvuldig gebruik van antibiotica worden steeds meer bacteriesoorten ongevoelig voor de werking van antibiotica. Risico hiervan is dat sommige infecties in de toekomst niet meer bestreden kunnen worden. Nu nog relatief eenvoudig te genezen ziektes zoals blaasontsteking kunnen dan weer dodelijk worden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top