ACTUEEL

Hanneke van der Haar gaat Stichting COLK leiden

Sinds 1 september is Hanneke van der Haar directeur-bestuurder van het landelijk Centrum voor Conversie en Lichamelijke Klachten (COLK).

Van der Haar zal de focus leggen op de samenwerking met algemene ziekenhuizen en andere verwijzers en verzekeraars. Naast haar nieuwe functie blijft zij ook regievoerder bij stichting Drechtzorg voor het programma Medicatieoverdracht in de regio Waardenland.

Management

Het management van COLK bestaat daarnaast uit Annemiek van Dijke,  verantwoordelijk voor behandelbeleid, wetenschappelijk onderzoek en kennisontwikkeling, en Henk Jan Hofsteenge, verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering. Naast haar functie bij COLK is Annemiek van Dijke als associate professor verbonden aan de VU, faculteit klinische psychologie en pedagogiek en als hoofdopleider van de specialisten opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut te Amsterdam.

Conversie

COLK is gespecialiseerd in conversieklachten en pseudo-epileptische aandoeningen. Conversie houdt in dat psychische klachten letterlijk omgezet worden in lichamelijke klachten. Er worden mensen vanuit heel Nederland behandeld en klachten worden zowel lichamelijk als psychisch onderzocht. Daarnaast worden ook andere lichamelijk onverklaarde klachten behandeld zoals somatoforme stoornissen.

Partners

Initiatiefnemers van Stichting COLK zijn Yulius en Rivas Zorggroep. Het initiatief wordt ondersteund vanuit de Gezonde Regio, waarin ook de huisarts, verzekeraar en gemeente participeren. De partners van Stichting COLK zijn huisartsen, eerstelijnsorganisaties binnen en buiten de regio, gemeenten en zorgverzekeraars.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top