HRM

Carinova stelt besluit over huishoudelijke hulp uit

Zorgorganisatie gaat nog eens kijken naar het voornemen om de huishoudelijke hulp activiteiten te beëindigen. Het besluit over een eventuele overname van de huishoudelijke hulp of samenwerking met een andere partij wordt net als de collectieve ontslagaanvraag, tot 27 oktober 2014 uitgesteld. Dit meldt de zorgorganisatie vandaag.

Op 28 augustus maakte Carinova bekend dat een kwart van het personeel, wat neerkomt op zo’n 1000 werknemers zou worden ontslagen omdat de organisatie per 1 januari 2015 wilde stoppen met het verlenen van huishoudelijke hulp.

Doorrekenen

Johan Gerestein, voorzitter raad van bestuur van Carinova: "Voor de toekomstige exploitatie zijn de nieuwe ontwikkelingen van groot belang en dienen nadrukkelijk te worden doorgerekend door partijen". Gerestein benadrukt dat het hier om de huishoudelijke hulp activiteiten gaat. "De activiteiten op het gebied van Thuiszorg (Verpleging en Verzorging), Woonzorg en aanvullende diensten van Carinova gaan gewoon door en vormen geen onderdeel van deze discussie."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top