ACTUEEL

‘Borstendokter’ Citykliniek komt voor de rechter

De zogenoemde borstendokter, Robindrenath 'Rock' G., moet op 13 oktober in Den Haag voor de rechter komen voor de mishandeling van tien patiënten. Hij zou hen als 'plastisch chirurg' van de Citykliniek in Den Haag tijdens slechte operaties hebben verminkt, waardoor ze pijn leden en lelijke littekens en vervormingen overhielden.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ook van oplichting omdat hij zichzelf aanprees als een deskundig borstchirurg.

Operatiekamer

Het gaat om zaken uit 2008 en 2009. Rock G. deed vooral borstoperaties, maar voerde ook andere behandelingen uit, bijvoorbeeld schaamlipcorrecties en ingrepen aan armen en gezicht. Hij deed dat in een ongeschikte, onhygiënische operatiekamer.

Verlamming

G. voerde volgens justitie chirurgische ingrepen uit onder plaatselijke verdoving, zonder een zuurstofapparaat en een reanimatieteam in de buurt. Hij was niet alleen zelf niet bekwaam, maar zijn personeel ook niet. Patiënten bleven achter met onder meer ingetrokken tepels, plooien, een vervormde arm en verlamming aan het gezicht.

Citykliniek

G. was van huis uit gynaecoloog maar runde aan de Prinsengracht in Den Haag sinds 2008 de Citykliniek. In de zomer van 2009 bleek dat de operaties bij tientallen vrouwen ernstig fout waren gegaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top