ACTUEEL

Samen Verder neemt thuishulp Zorgboog over

Thuiszorg Samen Verder biedt vrijwel alle medewerkers van de huishoudelijke hulp van de Zorgboog een dienstverband aan. Hierdoor behouden niet alleen de circa 90 thuishulpen hun baan, maar ook 390 klanten hun vaste hulp.

"We zijn na intensief overleg met diverse partijen waarbij behoud van werkgelegenheid en behoud van loon voorop stonden, uiteindelijk met Thuiszorg Samen Verder overeengekomen dat het merendeel van onze medewerkers per 1 november in dienst kunnen treden bij Samen Verder”, reageert Ton Borghs, lid raad van bestuur de Zorgboog. “Hierdoor kunnen de medewerkers hun werk in deze regio en voor hun cliënten voortzetten."
Samen Verder garandeert de medewerkers een arbeidsovereenkomst conform de CAO VVT voor minimaal hun huidige vaste uren van hun bepaalde of onbepaalde contract.

De Zorgboog uit Bakel maakte medio september bekend te zullen stoppen met het bieden van huishoudelijke hulp. Het eindbod van de Peelgemeenten waar Zorgboog actief was volgens Zorgboog ontoereikend. "Met het tarief dat de Peelgemeenten bieden voor huishoudelijke hulp was het voor ons niet verantwoord door te gaan”, licht Borgs dit eerdere besluit toe. “Wij zijn een relatief kleine aanbieder in de huishoudelijke verzorging en willen ons vooral toeleggen op het verder versterken van onze overige zorgdiensten binnen de wijkzorg en wijkverpleging, onze woonzorgcomplexen en binnen de jeugd- en kraamzorg."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top