ACTUEEL

Sinai Centrum onderdeel van Arkin

Het Sinai Centrum met locaties in Amstelveen, Amsterdam en Amersfoort is op 1 oktober onderdeel geworden van Arkin. Binnen het concern wordt het Sinai Centrum gepositioneerd als zelfstandig merk dat gespecialiseerd is op het gebied van psychotrauma.

Met samen gaan geven beide organisaties vorm aan hun wens om de verbinding tussen behandelingen voor psychotrauma te versterken en verdere specialisatie op deze gebieden mogelijk te maken. Om deze reden is het Arkin-zorgprogramma voor posttraumatische stressstoornis eerder dit jaar al aan het Sinai Centrum overgedragen.

Schaalvoordelen

Op termijn moet een en ander uitmonden in een landelijk werkend academisch behandelcentrum voor psychotrauma. Visie en beleid ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek en opleidingen wordt daarom verder afgestemd. De bestaande samenwerking op het gebied van angst, depressie en bipolaire stoornissen wordt geïntensiveerd, onder meer met behulp van innovatieve oplossingen op het gebied van e-health en zorg-op-afstand.

De  fusie moet met name door schaalvoordelen op het gebied van huisvesting en centrale processen leiden tot lagere  kostprijzen. Enkele onderdelen van Arkin, zoals Jellinek Minnesota en Mentrum Ouderen, worden daarom gehuisvest bij het Sinai Centrum in Amstelveen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top