ACTUEEL

Bouwstop door ‘gebrekkige’ gehandicaptenwoningen

Stichting Daelzicht heeft de bouw van gehandicaptenwoningen in Heel stilgelegd. De tien opgeleverde hofjes sluiten niet aan op de gewijzigde behoeftes van de bewoners. Dat meldt Dagblad De Limburger.

'Zoom in maatkostuum'

De bewoners zijn eerder dan verwacht in een rolstoel terecht gekomen of bedlegerig geworden. Architect Leo Petit in De Limburger: “De woningen waren bedoeld als maatkostuum voor specifieke bewoners. De gevolgen van veroudering en vergrijzing zijn sneller dan verwacht opgetreden. Je had flexibeler kunnen bouwen en een zoom in dat kostuum kunnen aanbrengen. Dan heb je het ook over een ander budget en de aanbestedingen hebben plaatsgevonden in de piek van de bouw met daarbij horende prijzen.” De technische gebreken van bijvoorbeeld het sanitair in sommige woningen spelen geen rol bij de opschorting van de bouw, zegt een woordvoerster van Daelzicht.

Vertraging

Daelzicht bekijkt de behoeftes opnieuw. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, is onduidelijk. De woonwijk zou in oktober 2011 klaar zijn. In Heel moeten 25 groepswoningen komen voor 150 bewoners. De bouw kost achttien miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top