ACTUEEL

AD Top 100: Albert Schweitzer beste ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is door het AD weer uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van het land.

Het staat op de eerste plaats in de Ziekenhuis Top 100 van de krant. Ook vorig jaar kwam het ASZ als beste uit de bus.

Medische richtlijnen

Het AD maakt elk jaar een top 100 op basis van medische informatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en medische richtlijnen over de kwaliteit van operaties, behandelingen, verpleging en veiligheid in ziekenhuizen. Het is voor het eerst dat een ziekenhuis twee jaar op rij op nummer één staat.

Klachtbrieven

Het ASZ is “nog trotser op dit resultaat dan vorig jaar”, heeft het ziekenhuis in een reactie laten weten. Door de nummer 1-positie van vorig jaar kreeg het ziekenhuis niet alleen meer patiënten, maar werden de patiënten ook kritischer. “Zelfs een jaar na dato schrijven patiënten in klachtbrieven nog: Jullie zijn toch het beste ziekenhuis, hoe kan het dan dat het bij mij misging? Ook in het beste ziekenhuis gaan dingen mis. Dan komt het erop aan dat je daar open over bent, dat het besproken wordt, dat er lessen worden geleerd”, aldus bestuursvoorzitter Pier Eringa. “Volgend jaar weer nummer één zijn mag, maar hoeft niet. Als we maar bij de beste tien blijven.”

Het ASZ heeft vestigingen in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het stond in 2011 nog op de 54e plaats van de lijst. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

6 oktober 2014

Een opstart naar continu verbeteren!

Écht continu verbeteren gaat zelfs op zoek naar problemen om daar van te leren!

Joke Zwanikken Leenders

6 oktober 2014

Van harte proficiat.
Goed personeel.
Eer ze.

Top