ACTUEEL

VUmc gaat besparen op facilitair personeel

Het VUmc moet tot 2017 ongeveer veertig miljoen euro besparen. Dat kan gevolgen hebben voor ondersteunend personeel en facilitaire functies.

Bestuursvoorzitter Wouter Bos stuurde deze week een brief naar al het personeel. Daarin werden zij geïnformeerd over het mogelijk verdwijnen van banen, zo schrijft de Telegraaf.

Patiëntenzorg

Volgens het VUmc is nu nog niet duidelijk of en hoeveel banen worden geschrapt. De raad van bestuur maakt haar besluiten eind dit jaar bekend. VUmc moet in 2015 twintig miljoen bezuinigen en het jaar daarop nog eens. Het ziekenhuis wil dat doen zonder de patiëntenzorg te raken.

Overheadsfuncties

Er kan worden bespaard op personele kosten van overheadsfuncties, zo schrijft Bos in zijn brief. Dan zou het kunnen gaan om bijvoorbeeld projectleiders, kwaliteitsmedewerkers, ICT’ers, onderwijsmedewerkers, secretaressen of beveiligers. Daarnaast wil het ziekenhuis goedkoper inkopen en efficiënter gaan werken.

De bezuinigingen zijn onder andere nodig om investeringen te doen in het elektronisch patiëntendossier (EPD) en om reserves op te bouwen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top